O nama

533776_333961333385123_330650239_n

U Rudinicama je sagrađeno izuzetno interesantno etno selo “Izlazak”, koje je dobilo ime po mjestu na kome se nalazi. To mjesto su tako nazvali, ili je možda i samo sebi dalo ime, ljudi iz sela Pivske planine, koji su silaskom na nekadašnju bisernicu rijeku Pivu, prelazili preko žičanog mosta, a često i pregazili ovu sad samo u uspomenama živu rijeku. Nju sada krije vještačko ali ipak lijepo i prirodno Pivsko jezero. Prirodno, jer je na ovim prostorima, priroda uspjela da “pobijedi” savremenog čovjeka i zadrži svu svoju ljepotu. Pređu Pivu, a onda prečicama uz vrletni kanjon do mjesta, gdje sunčevi zraci prvo ljube zemlju, na Izlazak, pa dalje u svijet i opet nazad, jer se zavičaju uvijek vraća.

Etno selo “Izlazak” je oaza mira i tišine, topline, slobode, čistog vazduha, ljepote i uspomena koje će zauvijek ostati. Na prostoru ovog tradicionalnog, ali ujedno i moderno sagrađenog sela, na samoj ivici kanjona, skladno raspoređene, luksuzno opremljene, bitišu kolibe (tri apartmana, tri četvorokrevetne drvene kolibe sa kupatilima, pet dvokrevetnih brvnara). U sklopu etno sela posluje restoran “Koliba Izlazak”, koji je postavljen baš na onom mjestu gdje sunce prvo dodirne zemlju. U sklopu restorana su i tri kaskadno raspoređene terase, sa kojih pogled “puca” na modro-plavu, mirnu vodu Pivskog jezera. I baš tu na Izlasku čovjek ima osjećaj da se nalazi i na nebu i na zemlji.

Dio etno sela je uređen za one koji treba da upoznaju život – igraonica (mini park), gdje su mališanima na raspolaganju jednostavne igračke. U blizini koliba, ali ipak dovoljno udaljeno da ne remeti tišinu, priroda je postavila prostor ravan i mekan, koji smo mi pretvorili u teren za mali fudbal i odbojku.